Известие

Collapse
No announcement yet.

Примигва лампичка при влизане в завой с висока скорост?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Примигва лампичка при влизане в завой с висока скорост?

Забелязах при едни завойчета доста остри примигва червената лампичка на ръчната,примигна и няколко пъти при стабилно ускорение на хлъзгав път.Вариантите са 2,не карах колата 5-10 дена в големите студове защото карах мерцедеса тогава и е възможно ръчната да е замръзнала.Друг вариант е това да е някаква електроника,на мерцедеса с влючен аср пак свети такъв символ при много газ и завой и хлъзгави пътища,като го изключа не свети ама става дрифт Възможно ли е алфата да има някаква подобна електроника(не съм виждал бутон) или е от студовете.Нямаше да пускам темата ако нямаше такова сходство при 2-те коли с мигането на тая лампичка.Ще остана приятно изненадан ако и алфата има някакви такива електроники,но съм почти убеден,че замръзва нещо,ама пък след 100км да не се размрази и да съм проверил ръчната и да е пусната и лампата да се включва само при хлъзгав път и завои,замислящо си е

Долей си спирачна течност и ще спре да примигва
    И между другото в големите студове не я оставяй на ръчна защото вероятноста да замръзне е голяма, просто я оставяй на скорост
    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Колегата е прав, просто долей спирачна течност. Явно просто не си използвал търсачката на форума защото тази тема е разисквана до омръзване.

Comment

Живко е много точен, но ако имаш достатъчно течност си провери и кабелите на накладките.
        Това е другата по степен ввроятност.
        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
          Живко е много точен, но ако имаш достатъчно течност си провери и кабелите на накладките.
          Това е другата по степен ввроятност.
          И аз го намерих като вариант това с течността,но ме осъмни,че само в завоите при високи скорости,даже с леко приплъзване където има и почнах да се надявам за програми против приплъзване и т.н.

Comment

ето и още един съвет - СПРИ да влизаш с висока скорост в завоите !
            мене ме нема, в целата схема........

Comment

Първоначално публикувано от MaxPayne Покажи съобщение
              И аз го намерих като вариант това с течността,но ме осъмни,че само в завоите при високи скорости,даже с леко приплъзване където има и почнах да се надявам за програми против приплъзване и т.н.
              Еми точно и течноста се движи и накланя, от там и ти светва датчика!

Първоначално публикувано от sen7 Покажи съобщение
              ето и още един съвет - СПРИ да влизаш с висока скорост в завоите !
              Да наистина си е добра идея!
              156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Вярно е ГТВ-то има приплъзващи системи ,но често не сработват и може да прескочиш някой друг бордюр..!
                Alfa romeo GTVex
                Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
                Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
                Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Първоначално публикувано от dilian alfa gtv Покажи съобщение
                  Вярно е ГТВ-то има приплъзващи системи ,но често не сработват и може да прескочиш някой друг бордюр..!
                  В ГТВ-то няма никакви приплъзващи системи освен АБС в мойто има и АСР ма по-добре да го няма
                  0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                  sigpic
                  Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                  Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                    В ГТВ-то няма никакви приплъзващи системи освен АБС в мойто има и АСР ма по-добре да го няма
                    Именно колега и аз това изкам да кажа
                    Alfa romeo GTVex
                    Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
                    Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
                    Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Working...
                    X